Miljözonen i Toulouse

GRÖNA ZONEN I TOULOUSE

Miljödekal som krävs i Toulouse: Minst Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

Mer information om nivåer på miljöplaketterna finns i avsnittet Typer av miljöplaketter.

 

Miljözoner i Toulouse

27 november 2017 infördes en så kallad nödmiljözon (ZPA) även i Toulouse. Både franska och utländska förare behöver en giltig Crit'Air-plakett för att köra i miljözonen när den är aktiv. I nuläget är det inte känt vilka miljöklasser som kommer att stängas ute. Den informationen kommer tids nog.

Liksom i TysklandÖsterrike och andra europeiska länder, försöker man i Frankrike förbättra miljön och livskvaliteten för storstadsborna.

 

Karta över miljözonen i Toulouse

Få vägbeskrivningar

Visa alternativ dölj alternativ

 

Villkor för miljözonen i Toulouse

Det är en nödmiljözon som aktiveras när gränsvärdena för föroreningar överskrids flera dagar i följd.

Om du kör utan miljöplakett när miljözonen är aktiv, får du böta 68 EUR (omkring 800 SEK), ett belopp som kan öka till 375 EUR (omkring 5 000 SEK) om det inte betalas i tid.

Köra i Toulouse

Kör du bil till Toulouse?

Från 27 november 2017 måste utländska bilar måste vara försedda med miljöplaketten “Crit'air”. Denna så kallade nödmiljözon aktiveras vid förvärrad smog. De exakta villkoren är i nuläget inte klara, men man kan räkna med att fordon med utsläppsklass 4 och 5 på Crit'Air-dekalen kommer att stängas ute. Det finns 6 nivåer på plaketterna i Frankrike som berättar hur mycket fordonet förorenar. Följer du inte reglerna riskerar du att få böta från 68 EUR till 375 EUR (omkring 800-5 000 SEK).

Miljözonen i Toulouse avgränsas av ringvägen Périphérique och täcker merparten av stadens yta. Motorvägarna A62, A61 och A620 ligger utanför zonen.

Beställ din miljöplakett för att köra i Toulouse och få gratis frakt!

Plaketten har obegränsad giltighetstid och placeras i vindrutans nedre högra hörn.

KÖR DU BIL TILL TOULOUSE?

Skaffa Crit Air för Toulouse, Paris och andra städer. GRATIS frakt.