Vanliga frågor

1) Finns det ingen miljödekal som gäller i hela Europa?

Tyvärr inte, varje land har sin egen obligatoriska dekal. En tysk dekal kan alltså inte användas i Frankrike.

 

2) Jag behöver en miljödekal så snart som möjligt, vad gör jag?

Tyska dekaler har en leveranstid på upp till 7 dagar. Vi kan skicka dekalen direkt till Tyskland (om du bor på hotell, till exempel) på 1-4 dagar.

Franska och österrikiska dekaler har en leveranstid på upp till 14 dagar, men vi kan ge dig en bekräftelse på ditt köp direkt när vi har utfärdat plaketten. Denna bekräftelse kan användas istället för dekalen. Medan du väntar på att få plaketten skickad till dig, behöver du bara skriva ut bekräftelsen och ha den med dig i bilen.

Har du några frågor eller särskilda krav ska du inte tveka att kontakta oss, antingen via telefon eller e-post. Vi hjälper dig med glädje.
 

3) Jag köpte en bil från Tyskland som redan har miljödekal. Jag har en ny registreringsskylt, behöver jag även en ny dekal?

Ja. Varje utfärdad plakett är knuten till en viss registreringsskylt. Du kan enkelt beställa en ny plakett här.

 

4) Behöver jag en miljödekal när jag reser till Dresden eller Hamburg?

Nej, men Tyskland förbereder miljözoner också i de städerna. Även om du inte behöver en miljödekal i nuläget, rekommenderar vi att du köper en. Den behövs i närliggande Berlin och många andra tyska städer, till exempel München, Köln och Düsseldorf.

 

5) Behöver jag en miljödekal för min personbil i Österrike?

Kravet gäller bara fordon i kategori N. Du behöver ingen miljödekal i Österrike om du framför en personbil (grupp M1), buss (grupp M2 och M3) eller motorcykel (grupp L). För alla andra fordon är det frivilligt, men vi utfärdar gladeligen dekalen till dig.

 

6) Vad är blå plakett i Tyskland och kan jag beställa den på er hemsida?

Nej, det kan du inte. Dekalen godkändes aldrig i Tyskland. Du hittar mer information här. Du behöver fortfarande en grön dekal i Tyskland.

 

7) Hur går det med det tyska förbudet mot dieselfordon?

Du hittar mer information här.

 

8) Är all information på er hemsida aktuell?

Ja. Vi följer med i utvecklingen och uppdaterar innehållet på vår hemsida.

 

9) Vad har miljödekalen för giltighet?

Plaketten har obegränsad giltighetstid.

 

10) Kan jag annullera min order?

Ja, du kan annullera din order innan din plakett har utfärdats, då får du pengarna tillbaka. Miljöplaketterna tillverkas på beställning. På varje dekal trycks bilens individuella registreringsnummer. Då dekalen inte kan användas med någon annan bil kan du inte annullera din order eller returnera dekalen när den har tillverkats. Se våra villkor för återbetalning.

 

11) Jag vill beställa fler plaketter till min firma, är det möjligt? Kan jag beställa allihop samtidigt?

Ja, kontakta oss[email protected] - skriv bara hur många bilar du behöver dekal till och skicka kopior på registreringsbevisen. Vi skickar betalningsuppgifter omgående.

 

12) Var kan jag beställa miljöplaketten?

Du kan beställa plaketten direkt på vår hemsida!

Miljöplakett för Tyskland - beställ nu

Miljöplakett för Österrike - beställ nu

Miljöplakett för Frankrike - beställ nu