Dieselförbud i Berlin

Dieselförbud i Berlin

Enligt förvaltningsdomstolen i Tyskland har äldre dieselbilar inte tillstånd att komma in på utvalda delar och gator i Berlin. Berlin har dessutom minskat hastighetsgränsen för alla bilar till 30 km/h i många områden.

Vilka delar av Berlin påverkas av restriktionerna?

Sedan slutet av augusti 2019 är dieselbilar med en utsläppsstandard på lägre än Euro 6 förbjudna på 8 viktiga vägar i stadens centrum, nämligen: Alt-Moabit, Brückenstraße, Friedrichstraße, Hermannstraße, Leipziger Straße, Reinhardstraße, Silbersteinstraße och Stromstraße. Dieselförbudet gäller därför inte i hela Berlin ännu.

Sedan augusti 2019 är hastighetsgränsen för alla bilar, det vill säga INTE ENDAST diesel, minskad till 30 km/h i mer än 30 områden. Dessa inkluderar Danziger Straße, Müllerstraße, Kaiser-Friedrich-Straße, Spandauer Damm och Tempelhofer Damm.

När startade förbudet?

I augusti 2019 trädde restriktionerna för dieselbilar i kraft på ovan nämnda platser. Dessutom sänktes maxhastigheten under samma månad till 30 km/h för alla fordon, oavsett motortyp.

 

Vilka bilar påverkas av förbudet?

Restriktionerna gäller för tyska och utländska dieseldrivna personbilar samt lastbilar som inte uppfyller Euro 6-standarden. Lokalinvånare, fraktleveranser, underhållsfordon, polisbilar, ambulanser, brandbilar etc. är undantagna i nuläget.

Få vägbeskrivningar

Visa alternativ dölj alternativ

BESTÄLL DIN PLAKETT HÄR

Få GRATIS leverans av miljöplaketten.