Miljözon Regensburg

Obligatorisk typ av miljödekal i Regensburg: grön

Green Badge Bremen

 

Mer information om nivåer på miljöplaketterna finns i avsnittet Typer av miljöplaketter.

 

Datum då miljözonerna infördes i Regensburg

  • sedan 15 januari 2018 – tillträde endast för fordon med en grön miljödekal

 

Karta över Regensburgs lågutsläppszon

Få vägbeskrivningar

Visa alternativ dölj alternativ

 

Grön zon i Regensburg, Tyskland

Lågutsläppszonen i Regensburg är en av de senaste i Tyskland. Anledningen till införandet var fortlöpande och regelbundna brott mot utsläppsgränserna under de senaste åren.
Under 2018 infördes därför en lågutsläppszon med de striktaste villkoren i Regensburg, där förare endast tillåts köra en personbil eller lastbil med en grön miljödekal på vindrutan.

Vilka typer av fordon påverkas?

Skyldigheten att äga miljödekalen gäller både för tyska och utländska personbilar (M1); husbilar (M1); tunga campingbilar (M1); minibussar (M2); bussar (M3); små transportfordon (N1); transportfordon (N2); lastbilar (N2); och tunga fordon (N3).

 

Köra i Regensburg

Ska du till Regensburg med bil?

Sedan 15 januari 2018 behöver både tyska och utländska förare den gröna dekalen för att köra in i Regensburg. Inträde tillåts därför endast för fordon som producerar den lägsta nivån av luftföroreningar som faller under utsläppsklasserna Euro 4 (diesel) eller Euro 1 (bensin). Att inte följa dessa regler straffas i Tyskland med böter på 80 EUR.
Regensburgs lågutsläppszon inkluderar den centrala, historiska delen av staden, inklusive Thurn och Taxis Castle med angränsande park. Däremot omfattas motorvägen Friedenstraße och Stadtamhof inte av lågutsläppszonen.

Beställ din miljöplakett för att köra i Regensburg och få gratis frakt!

Plaketten har obegränsad giltighetstid och placeras i vindrutans nedre högra hörn.

KÖR DU BIL TILL Regensburg?

Få GRATIS leverans av miljöplaketten.