Miljözon Magdeburg

Obligatorisk typ av miljödekal i Magdeburg: grön

Green Badge Bremen

 

Mer information om nivåer på miljöplaketterna finns i avsnittet Typer av miljöplaketter.

 

Datum då miljözonerna infördes i Magdeburg

  • sedan 1 september 2011 – tillträde endast för fordon med en grön miljödekal

 

Karta över Magdeburgs lågutsläppszon

Få vägbeskrivningar

Visa alternativ dölj alternativ

 

Grön zon i Magdeburg, Tyskland

Så tidigt som 2011 beslutade Magdeburg att införa en lågutsläppszon för att minska utsläppen och förbättra medborgarnas livskvalitet. Sedan 1 september 2011 kan därför endast tyska och utländska fordon med en giltig grön dekal av den striktaste klassen besöka staden.

Vilka typer av fordon påverkas?

Skyldigheten att äga miljödekalen gäller både för tyska och utländska personbilar (M1); husbilar (M1); tunga campingbilar (M1); minibussar (M2); bussar (M3); små transportfordon (N1); transportfordon (N2); lastbilar (N2); och tunga fordon (N3).

 

Köra i Magdeburg

Ska du till Magdeburg med bil?

Sedan 1 september 2011 är tillträde till Heidelberg för såväl tyska som utländska bilar endast tillåtet förutsatt att en grön dekal placerats på vindrutan. Inträde är därför endast tillåtet för fordon som producerar en nivå av luftföroreningar som faller under utsläppsklasserna Euro 4 (diesel) eller Euro 1 (bensin). Att inte följa dessa regler straffas i Tyskland med böter på 80 EUR.
Magdeburgs lågutsläppszon avgränsas av vägarna och gatorna Albert-Vater-Straße (B1) och Walther-Rathenau-Straße i norr; Schleinufer och Steubenallee i öster; samt Erich-Weinert-Straße och Am Fuchsberg och Europa-, West- och Südring i söder. Motorväg B71 som korsar staden från norr till söder är utesluten från zonen.

Beställ din miljöplakett för att köra i Magdeburg och få gratis frakt!

Plaketten har obegränsad giltighetstid och placeras i vindrutans nedre högra hörn.

KÖR DU BIL TILL Magdeburg?

Få GRATIS leverans av miljöplaketten.